9 Decembrie 2022

UPB anunţă finalizarea proiectului cu titlul „Educaţia ta, prioritatea noastră indiferent de vremuri – dispozitive IT pentru e-educație”

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), în calitate de Beneficiar, finalizează în data de 22.12.2022 proiectul cu titlul „Educaţia ta, prioritatea noastră indiferent de vremuri – dispozitive IT pentru e-educație”, MySMIS 145400, implementat în baza contractului de finanţare nr. 260/233t/23.07.2021 încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Competitivitate (POC).

COMUNICAT DE PRESA

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

Persoana de contact: dr. ing. Nicoleta-Daniela IGNAT
Funcție: Manager de proiect
E-mail: nicoleta.ignat@upb.ro


8 Noiembrie 2022

Announcement for selection of university staff – C3-Short-term Joint Staff Training – SMARTskills 4.0

Call for Application C3 SMARTskills4 UPB – ERASMUS+ project “Education for future: reinforcing learning curricula to drive innovation and Sustainable Business 4.0 creation

Short-term Joint Staff Training (C3)
Education for future: reinforcing learning curricula to drive innovation and Sustainable Business 4.0 creation
06th – 28th -November – 02nd December 2022

Call for Application C3 SMARTskills4 UPB

For additional information about application, please contact project staff in: https://www.smartskills4.com/3-1-partners
You are welcome!
Project manager: Bogdan FLEACĂ


4 Noiembrie 2022

UPB lansează proiectul „Provocări din vremea pandemiei: învățarea pe tot parcursul vieții în Slovacia și România” – AdultLearningROSK

Universitatea POLITEHNICA din București lansează proiectul „Provocări din vremea pandemiei: învățarea pe tot parcursul vieții în Slovacia și România” – AdultLearningROSK, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană și care reuneste parteneri sociali și universități din România și Slovacia cu scopul de a ajuta companiile și angajații lor să învețe din experiența pandemiei, să promoveze dezvoltarea domeniului învățării pe tot parcursul vieții (LLL) și să aducă instrumente inovatoare pentru a aborda provocările legate de transformarea digitală.

Persoana de contact:
Virginia Petre
E-mail: vasile.virginia@gmail.com)

COMUNICAT DE PRESA


07 Octombrie 2022

Comunicat de presă – Conferința de închidere a proiectului MAXIMUS

Comunicat-de-inchidere-proiect-MAXIMUS_MT


28 Septembrie 2022

UPB dezvolta cursuri pentru specialiștii din domeniul sănătății prin intermediul Proiectului Erasmus+ DIGI4ME

Scopul principal al proiectului DIGI4ME – Health sector skill alliance for creating innovative and efficient VET programmes and improving the digital Skills of medical physics and health professionals – este să abordeze deficitul de competențe al forței de muncă din sectorul sănătății și să ofere un cadru de formare inovator împreună cu o schemă de certificare. Proiectul va aborda primele 4 niveluri CEC.
Acesta va formula un spectru larg de cursuri pentru îmbunătățirea competențelor profesioniștilor din domeniul sănătății. Vor fi formulate programe noi care să abordeze metode și conținuturi de ultimă oră în sectorul sănătății. Tot materialul educațional și cursurile vor fi disponibile gratuit ca OER în sistemul web VOOC care va fi creat iar utilizatorii interesați le pot evalua și se pot înscrie la cursuri. Schema de certificare va fi formulată de UNICERT, expert în proceduri de acreditare și certificare în VET.

Agreement Number 621673-EEP-1-2020-1-EL-EPPKA2-SSA
Erasmus+ / Key Action 2 – Cooperation for innovation and the exchange of good practices, Alliances
Proiectul reunește specialiști din România, Grecia, Cipru, Germania și Olanda:

• University of Patras, (UPAT), Greece
• Computer Technology Institute & Press Diophantus, (CTI), Greece
• Hochschule 21, Germany
• International Network for Health Workforce Education, (INHWE), Cyprus
• University of Cyprus, (UCY), Cyprus
• Unicert, Greece
• Politehnica University of Bucharest, (UPB), Romania
• Fundatia Pro laser, Romania
• Cyprus Association of Medical Physics & Bio-Medical Engineering (CAMPBE), Cyprus

COMUNICAT DE PRESA
Newsletter RO / Septembrie 2022
Newsletter ENG/ September 2022

Prof. Dorina POPOVICI


15 Septembrie 2022

UPB anunta implementarea cu succes a proiectului – Programmable Systems for Intelligence in Automobiles – Radar Interference Mitigation

Universitatea POLITEHNICA din București, în calitate de Beneficiar, a implementat, în perioadat 24.04.2019-23.04.2022, proiectul cu titlul „Programmable Systems for Intelligence in Automobiles – Radar Interference Mitigation (Sisteme Programabile pentru Automobile Inteligente – Suprimarea Interferențelor Radar)

Obiectivul general al proiectului PRYSTINE a fost realizarea unui sistem de percepție a mediului înconjurător al unui autovehicul, bazat pe fuziunea robustă dintre date RADAR („Radio Detection and Ranging”) și LiDAR („Light Detection and Ranging”), care să permită conducerea autonomă în medii rurale și urbane în condiții de siguranță

Pentru mai multe informaţii privind proiectul „Programmable Systems for Intelligence in Automobiles – Radar Interference Mitigation” puteţi contacta echipa proiectului la:

COMUNICAT DE PRESA

Andrei Anghel
Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației
Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti
Email: andrei.anghel@munde.pub.ro


21 Iunie 2022

Comunicat de Presa – Anunt Inscriere training de scurta durata SMARTskills 4.0

Call-for-Application-C2-SMARTskills4


8 Aprilie 2022

UPB PARTENER IN PROIECTUL EUROPEAN TRANS-MOBILITY

Anunt-COMUNICAT DE PRESA


2 Martie 2022

Echipa Proiectului RESTART_4Danube anunta “Concursul Creative Danurban” 2022

Echipa proiectului RESTART_4Danube anunță “Concursul Creative Danurban” 2022 – competiția își propune să aducă minți creative tinere pentru a dezvolta idei de afaceri sau de proiecte care susțin regenerarea (sub)urbană în orașele din regiunea Dunării. Primii trei câștigători vor avea ocazia să călătorească în Chișinău, Moldova pentru a se alătura ceremoniei de la finalul proiectului RESTART_4Danube.

Scopul principal al concursului prezentat este de a construi și cultiva tradițiile schimbului de cunoștințe și, prin urmare, invităm studenții, artiștii și tinerii antreprenori creativi, individual, în tandem cu mentori din instituții de învățământ superior și de cercetare, factori de decizie politică sau IMM-uri să se alăture și să prezinte propriul proiect sau idee de afaceri cu privire la modul de susținere a regenerării urbane.

COMUNICAT DE PRESA – ROMANA
COMUNICAT DE PRESA – ENGLEZA

Informații de contact:
Nume: Dr. Tamara Besednjak Valič
Organizație: Școala de Studii Sociale Avansate, proiect RESTART_4Danube
E-mail de contact: restart.4danube@fuds.si

Nume: Habil Prof. dr. Alexandru Marin
Organizație: Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti
E-mail de contact: alexandru.marin@upb.ro


11 Februarie 2022

Articolul ”EXCLUSIV Grădinița Politehnica, prima unitate de învățământ din România acreditată direct de Ministrul Educației, peste decizia Consiliului ARACIP care a hotărât neacreditarea”, publicat în 10 februarie 2022, autor Mihai Peticilă – link articol

Universitatea POLITEHNICA București a luat act de conținutul articolului ce pune sub semnul întrebării decizia întemeiată a Ministerului Educației pentru acordarea acreditării nivelului preșcolar din cadrul Școlii Primare POLITEHNICA, și vă solicită să publicați acest drept la replica.

DREPT LA REPLICĂ


10 Februarie 2022

UPB lansează proiectul – Education 4.0: Living Labs for the Students of the Future

În data de 9 februarie a.c., Universitatea Politehnica din București (UPB), alături de 4 universități din mediul internațional, a lansat proiectul Education 4.0: Living Labs for the Students of the Future – un proiect dedicat competențelor și serviciilor necesare pentru industria digitală a viitorului. Proiectul își propune să dezvolte o rețea internațională de laboratoare inteligente interconectate, pentru a oferi studenților de la programele de studii de master și doctorat opțiuni flexibile de studiu digital.

COMUNICAT DE PRESA


8 Februarie 2022

Comunicat de Presă – Delegația EELISA a vizitat Universitatea Politehnica din București

Delegația EELISA, alianța care își propune să redefinească rolul inginerului în Europa, a vizitat Universitatea Politehnica din București

Președintele EELISA, Dale A. Martin, împreună cu Directorul Executiv al alianței, Sofia Costa d’Aguiar și Coordonatorul proiectului EELISA (prorectorul Universității Politehnica din Madrid), Alberto Garrido au vizitat Universitatea Politehnica din București (UPB) în perioada 3-6 februarie. Programul vizitei a cuprins, dincolo de întrevederea cu conducerea universității, vizite la unele dintre cele mai moderne laboratoare ale UPB – CAMPUS, PRECIS și Crystal Industry 4.0 Laboratory.

În cadrul vizitei a fost organizat evenimentul „University POLITEHNICA of Bucharest – Future challenges in EELISA”, unde comunitatea universității a avut oportunitatea să găsească răspuns la întrebările cu privire la implementarea proiectului în cadrul UPB și la următoarele etape care vor fi parcurse pentru a dezvolta proiectul și alianța EELISA. De asemenea, vizita delegației a cuprins o sesiune de lucru alături de echipa operațională a UPB responsabilă cu implementarea EELISA, în care au fost discutate aspectele tehnice ale inițiativei și acțiunile care urmează a fi luate pentru a facilita accesul cât mai multor studenți și cadre didactice la oportunitățile oferite de EELISA.

Ca urmare a vizitei, Rectorul UPB, Mihnea Costoiu a declarat: „A fost o reală plăcere să întâlnesc parte din conducerea a ceea ce cred că este una dintre cele mai ambițioase alianțe din cadrul Inițiativei Universităților Europene. Am avut oportunitatea să discutăm etapele următoare ale dezvoltării alianței și numeroasele moduri în care această inițiativă va remodela viitorul inginerului în contextul industriei europene. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut această vizită posibilă. Un proiect ambițios are nevoie întotdeauna de o echipă solidă”.

Alianța Europeană pentru Inginerie, Educație, Inovație și Știință, EELISA, cu acronimul său inspirat de Elisa Zamfirescu — una dintre primele femei inginer din Europa — aduce împreună nouă universități din șapte țări, cu 180,000 de studenți, 16,000 de cadre didactice și cercetători și 11,000 de angajați ai universităților, cu scopul de a promova un model de inginer european care să combine competențele tehnice cu impactul asupra societății.

EELISA a fost selectată de către Comisia Europeană pentru a fi parte din rețeaua Universităților Europene, un program emblematic de finanțare și recunoaștere care implică doar 3% din Spațiul European al Învățământului Superior, cu misiunea de a crea  fundamentul unei Europe bazată pe cooperare și sustenabilitate. Fiecare dintre aceste alianțe transnaționale de universități a definit un plan ambițios, dar fezabil, de a implementa schimbările necesare la nivel instituțional în decurs de cinci ani.

Studenții, cadrele didactice și personalul din cele șapte țări reprezentate în EELISA vor lucra în cadrul Comunităților EELISA – platforme de colaborare transnaționale, multidisciplinare, bazate pe misiuni, care promovează cunoștințele, cercetarea și inovarea necesare pentru a rezolva provocările sociale și de mediu încadrate în Agenda 2030, cu  conținut legat de Orizont Europa și cu impact legat de atingerea țintelor de dezvoltare durabilă.

Mai multe detalii pot fi găsite pe https://upb.ro/eelisa/


20 Ianuarie 2022

Universitatea POLITEHNICA din București susține inovarea educațională și maximizarea rezultatelor învățării

Începând cu anul academic 2021-2022, Universitatea POLITEHNICA din București derulează activități de învățare prin servicii (Service learning), pe care masteranzii și masterandele
o realizează în cadrul proiectului Start în carieră prin Master Didactic, implementat de către Departamentul de Formare pentru Cariera Didactică și Științe Socio-Umane (DFCDSSU) și
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor (FAIMA).

COMUNICAT DE PRESA

Persoana de contact:

Lector dr. Loredaba MANASIA
Email: loredana.manasia@upb.ro
Tel: + 40 21 402 9241


17 Ianuarie 2022

UPB anunță demararea proiectului – Creșterea capacității de cercetare a UPB în tehnologii Cloud și prelucrarea masivelor de date CloudPRECIS

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti a demarat în luna septembrie 2021, proiectul intitulat ”Creșterea capacității de cercetare a UPB în tehnologii Cloud și prelucrarea masivelor de date CloudPRECIS, cod MySmis: 124812, proiect selectat în cadrul Apelului de proiecte de tip CLOUD și de Infrastructuri masive de date – REGIUNI MAI DEZVOLTATE (Bucuresti-Ilfov) prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

COMUNICAT DE PRESA

Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

Date de contact:
Director de proiect: Prof. dr. ing. Nicolae ȚĂPUȘ
Universitatea POLITEHNICA din București
Splaiul Independenței, nr. 313, București, Sector 6, cod poștal 060042, www.upb.ro;
Telefon: 021.402.91.79/Fax: 021.318.10.14, Email: nicolae.tapus@upb.ro


12 Ianuarie 2022

Universitatea POLITEHNICA din București, in calitate de partener, anunță lansarea Proiectului EntrepLoading… cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman

Asociatia „Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor” EUROPROJECT, in parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București, Camera Consultantilor Fiscali si Asociatia Magurele Science Park, implementeaza in perioada 31.12.2021-30.12.2023 proiectul „EntrepLoading” – POCU/829/6/13/141274, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6: Educatie si competente.

COMUNICAT DE PRESA – LANSARE PROIECT

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugam să utilizați următoarele date de contact:

Asociatia „Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor” EUROPROJECT

Daniel Uritu – Manager de proiect

Tel: +40 762 333 447

E-mail: entreploading@upb.ro

Website: www.e-loading.upb.ro