19 MAI 2017
POC 2014-2020 – începerea oficială a proiectului de tehnologie spațială avansată POC P_40_330 MORALISS-NERVA
PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020
Universitatea Politehnica București, în calitate de beneficiar, a anunțat public începerea oficială a proiectului de tehnologie spațială avansată POC P_40_330 MORALISS-NERVA la data de 09.09.2016 și a pus la dispoziția întreprinderilor partenere caietul cu temele de cercetare oferite.
Proiectul prezent reprezintă continuarea unei serii de proiecte de cercetare și dezvoltare care au ca scop realizarea capacităților complete de proiectare, fabricare și zbor a sistemelor de rachete spațiale, în particular fabricația unui lansator de nanosateliți destinat pieței comerciale internaționale, derivat din tehnica militară disponibilizată din dotarea Forțelor Aeriene.
Așteptăm cu mult interes participarea întreprinderii la contractul de cercetare spațială avansată MORALISS-NERVA și constituirea, pe această bază, a asociației de industrie spațială din România.
Implementare MORALISS-NERVA,
Prof. dr. ing. Radu Rugescu
Telefon: +4021 402 3967; +40723 673 054;
e-mail: rugescu@yahoo.com;
16 FEBRUARIE 2017
„edu4society” – Innovative solution for enhancing social responsibility education and civic skills in creating sustainable businesses
Universitatea POLITEHNICA din București în parteneriat cu S.C. Eurotraining Solution (RO), Casa Corpului Didactic din București (RO), S.C. Avantera srl (RO), Universitatea din Maribor (Slovenia) si Universitatea “Anghel Kanchev” din Ruse (Bulgaria) au demarat, începând cu luna noiembrie 2016, proiectul “edu4society” – Innovative solution for enhancing social responsibility education and civic skills in creating sustainable businesses, finanțat prin programul ERASMUS+, 2014-2020 care vizează transferarea produselor și a practicilor inovatoare rezultate prin procesul de învățare și către alte domenii precum mediul de afaceri, practicieni, antreprenori, și profesori din învățământul preuniversitar.
- Cercetare pentru identificarea nevoilor de instruire în domeniul responsabilității sociale a studenților, practicienilor și profesorilor din învățământul preuniversitar.
- Organizarea a 2 programe intensive de învățare/școli de vară cu conținut inovator în domeniul responsabilității sociale:
27 IANUARIE 2017
Prin prezentul ANUNT, Universitatea Politehnica din Bucuresti isi exprima intentia de primire a expresiilor de interes din partea mediului economic pentru contracte subsidiare de tip C, D.
Proiectul Tehnologii curate de procesare si/sau valorificare materiale cu potential combustibil – CleanTech urmareste cresterea transferului de cunostinte, tehnologie si personal cu competente CDI intre Universitatea Politehnica din Bucuresti si mediul privat prin realizarea de servicii de cercetare / dezvoltare precum:
– determinarea experimentala a compozitie deseurilor municipale,
– cercetari privind obtinerea de biocombustibili din deseuri,
– solutii tehnologice imbunatatite de producere a biogazului din deseurile municipale;
– obtinere biomasei pentru obtinerea de comustibili de generatie a –II a,
– valorificare deseuri,
– eficientizarea energetica a instalatiilor
Tematica proiectelor propuse trebuie sa se incadreze sau sa fie relevanta pentru urmatorul domeniu: Energie, Mediu si Schimbari Climatice.
ANUNT LANSARE CONTRACT SUBSIDIAR DE TIP C, D
METODOLOGIE DE VERIFICARE, EVALUARE SI SELECȚIE A PROPUNERILOR DE PROIECTE CARE SE VOR DESFASURA IN CADRUL CONTRACTELOR SUBSIDIARE DE CERCETARE INDUSTRIALA SI/SAU DEZVOLTARE EXPERIMENTALA IN COLABORARE EFECTIVA INTRE ORGANIZATIA DE CERCETARE SI O INTREPRINDERE
Persoana contact
Maria PARASCHIV – Responsabil stiintific
Email : poc2015.cleantech@gmail.com